Victoria Harhoiu – Coaliția ne-a sprijinit să aflăm noutăți despre legislația națională și UE

atentăDna. Victoria Harhoiu, preşedinte Fundaţia “Andrei” Târgovişte, organizație membră a Coaliției. 

Proiectul “Coaliţia ONG pentru Drepturile Tinerilor NEET” ni s-a potrivit ca o mănușă deoarece există asemenea tineri in regiunea noastră și pentru că vine în prelungirea activităților noastre anterioare limitate de resursele financiare. Din întâlnirile Coaliției de la Sibiu, Bucuresti și ulterior din comunicările în cadrul comunității online a Coaliției, am aflat noutăți din legislația  națională/UE și chiar am făcut pași semnificativi pentru construirea unui proiect viitor.

La Fundaţia Andrei, dorim să-i ajutăm pe cei în nevoi dar care dovedesc  că fac efort pentru a-și ameliora situația. Sprijnim  persoanele care iși doresc o dezvoltare personala continuă, indiferent de vârstă  si pentru care ajutorul primit din partea fundației  sa fie un salt in construirea unei vieți sociale/profesionale  mai bune.

Astfel în intervalul de 22 de ani (1993-prezent), am acordat 68 de premii in bani, elevilor vulnerabili și 4 ajutoare umanitare mai consistente unor oameni săraci. Într-o perioadă de 6 ani (2009-2015) am consiliat si mediat 235 de persoane vulnerabile care-si cautau loc de munca. Între anii 2011 și 2014, am initiat in folosirea PC-ului 119 pensionari si persoane fara loc de munca iar intre 2014-prezent, am facilitat resocializarea a 30 pensionari activi.

Activități curente

 • Copiilor harnici care provin din familii sărace, prin premiile acordate și consilierea pentru alegerea conștientă a carierei, îi motivam să devina si  ei performanti, sa-si gaseasca calea spre prosperitate;
 • Persoanelelor care se straduiesc sa se dezvolte personal (urmeaza cursuri de calificare, sunt punctuale, au o tinuta vestimentara îngrijita, etc.) pentru cautarea unui loc de munca;
 • Pensionarilor care sunt activi, le facilităm resocializarea (prin activități creative și recreative) dar și atrăgîndu-i în alte activitati sociale desfasurate de fundatie, voluntariat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proiecte relevante (ultimii ani) :

 • „Hărnicia îți formează viitorul”-recompensăm elevii  cu premii sau burse, dacă îndeplinesc  anumite condiţiile școlare si sociale. Condițiile de premiere se găsesc la adresa de Facebook < Fundația Andrei  >. AFIRMĂM  „Natura ne aseamana însa Educatia ne deosebește”(Confucius).
 • „Initiere in socializarea virtuala” s-a adresat adulților vulnerabili ca si aceștia  sa se informeze, sa se autoinstruiasca pentru diversificarea competentelor, pentru  ridicarea calității  vietii  ocupaționale.
 • „Bunica online”,-proiect organizat de Fundatia Andrei Targoviste in parteneriat cu Biblioteca Judeteana Dambovita. Îmbătranirea activa prin socializare diversă,  imbunătaţeşte calitatea  vietii  personale a varstnicului şi diminuează    presiunea asupra  membrilor familiei, ocupati in munca.

GRUP bun (1)

Proiecte actuale:

 • Proiectul Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa (Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România), ca voluntari.       
 • Parteneriatul cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgoviște (autofinanțat și voluntariat), grupul țintă fiind tineri intre 10-17 ani din mediul rural și urban prin activități de Consiliere pentru alegerea conștientă a carierei ;
 • „Hărnicia îți formează  viitorul”-autofinanț
 • Clubul pensionarilor Activi Târgoviște, desfășurat în locația Bibliotecii Județene Dâmbovița

 

În viitorul apropiat: să continuăm activitatile anterioare si sa incepem altele care sa concretizeze misiunea Fundatiei Andrei Targoviste:   de  a  întări  stima  de  sine  a persoanelor  vulnerabile  prin  acces la muncă, educație personalizată şi valorizarea de concepte sociale;

 • Extinderea colaborarii cu Europe Direct Târgoviște;
 • Implementarea unui proiect cu Asociația Tineri pentru Europa de Maine;
 • Cooptarea de către organizația Social DOers in proiectul cu tinerii NEET/tineri în situații de risc.