Eugenia-Ioana Vlad – Este minunat sa lucrezi cu tinerii pentru a afla nevoile lor direct de la ei!

eugeniaEugenia-Ioana Vlad, profesor si presedinte “Asociatia Learn for you”, organizație membră a Coaliției.

Consider ca este minunat sa lucrezi cu tinerii pentru a afla nevoile lor direct de la ei, fara intermediari, intrucat este important sa existe transparenta in ceea ce facem pentru a avea un rezultat al incercarilor de a-I ajuta.

In urma trainingului am inteles ca tinerii se afla intr-o continua lupta cu societatea contemporana care-i  considera ca fiind o categorie  fara un viitor sigur, care nu fac nimic pentru a le fi mai bine, care se multumesc cu putinul care-l au , care sunt revoltati si nemultumiti. De aceea noi,lucratorii de tineret trebuie sa-i sprijinim si  sa-i indrumam, deoarece ei sunt uneori neinformati.

            Lucrul cu tinerii ar trebui sa inceapa de undeva de jos, din scoala, deoarece sunt copii care nu stiu sa scrie in clasele gimnaziale si care refuza sa-si depaseasca conditia din cauza exemplelor negative oferite de rude, de prieteni, de societate. Astfel, tinerii ar trebui implicati in cat mai multe activitati care sa aiba ca scop orientarea lor profesionala, prezentarea un exemple pozitive, demne de urmat in viata, expunerea unor personalitati care au reusit prin propriile forte.

            De asemenea, intalnirea multi-actor a insemnat pentru noi foarte mult deoarece am obtinut conexiuni cu personane-cheiecare ne-au ajutat in activitatea imediat programata pentru tinerii nostrii. Asa ca, nu am ezitat mult si am incheiat un Proiect de Afterschool cu primaria, parintii, scoala si ONG-ul nostru. In acest proiect  suntem sustinuti de catre parteneri, iar copiii vin cu placere la activitatile oferite in sprijinul dezvoltarii  si al formarii lor, obiectul fiind acela de a oferi tinerilor o educatie completa, astfel incat ei sa fie pregatiti sa preia stafeta in orice moment .

            O alta activitate la care am aplicat si am fost acceptati a fost Proiectul Ziua Stafetei 2015 in care un grup de 10 tineri au fost selectati pentru a deveni pentru o zi ceea ce isi doresc si pentru a experimenta  o meserie despre care vor sa afle cat mai multe informatii.

            In consecinta, iubiti tinerii, incercati sa-i ajutati, sa-i intelegeti, ei sunt personalitati nedescoperite care nu indraznesc sa se afirme si care au nevoie de social doers pentru a deveni cunoscuti!


Vlad Eugenia-Ioana – Profesor de limba si literatura romana, mama a doi copii, sotie si partener de joaca

 

Reprezint si o Asociatie/O.N.G. al carui scop principal este cel educativ- experienta care imi da sansa sa lucrez si mai mult cu persoane de orice varsta, in special cu tineri.