Petronela: “La training am aflat care sunt drepturile mele!”

12248745_1071339229563472_726746580_nTrainingul de Tineri Multiplicatori pentru Justitie Sociala avut loc la Iași, în perioada 26-29 septembrie, anul curent, mi-a oferit o șansă frumoasă de a-mi îmbogăți cunoștințele.

De ce scriu asta?! Deoarece formatorii și coordonatorii acestui training au știut să își pună amprenta asupra mea într -un mod frumos, aducându-mi la cunoștință nu doar definițiile unor noi termeni, cât și drepturile mele.

Am aflat astfel despre Legea Tinerilor, Drepturile cetățenilor, Garanția pentru Tineret, ce simbolizează de fapt tinerii NEET. De asemenea, am văzut cum trebuie să pun problema pentru a ne putea face auziti și cum să găsim solutii pentru rezolvarea acestor probleme stabilind de la bun început un plan de actiune, precum stabilirea Nevoii, a Scopului si a Obiectivului avut!

In ce priveste problema tinerilor NEET, primul aspect este ca acestia sunt neinregistrati – este important sa ii identificam pentru a le arata cum pot evolua în viața profesională, oferind oportunitatea de a  avea o diploma de calificare și un loc de muncă chiar și nefinalizandu-și studiile.

Ei bine, pentru a reuși să facem o mică schimbare pentru început, trebuie să ne dorim să ajutăm și să ne grupăm pentru a crea ceva mai măreț.

În urma acestui training, am reușit să expun un plan de acțiune privind problemele tinerilor NEET unor cunoscuți care în anul următor doresc să își depună dosarul pentru înființarea unui ONG și să ii sprijin in demersurile pentru primul lor proiect în care colaborarea cu alte ONG-uri să nu fie deloc exclusă!

În încheiere, nu pot decât să vă mulțumesc pentru faptul ca mi-ați împărtășit despre experiențele voastre și că mi-ați arătat în ce constă justiția socială.

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a-mi citi cele sus scrise.

Cu apreciere, Petronela Despa – coregraf.