”Inscrierile la AJOFM raman fara raspuns”, Aurelia Stoian – testimonial Training Sud-Est

trAurelia Stoian – Asistent social in cadrul Asociatiei United Cristian-Aid Bunul Samaritean, organizatie membra a Coalitiei pentru Drepturile Tinerilor NEET.

Training Constanta = Speranta…Speranta pentru tineri!

Sapte tineri au plecat din Nicoresti, judetul Galati, spre trainingul de la Constanta atat de increzatori incat deja vedeam problemele noastre rezolvate, solutii, idei.

Aici am aflat ca problema tinerilor e pretutindeni si e aceeasi: lipsa de informare a tinerilor si a noastra, a cetatenilor.

Trainingul isi are rolul de a ne informa, de a ne pune fata in fata cu problemele reale si cu oameni din aparate administrative, insa implicarea adevarata trebuie sa vina din noastra.

Ce vrem? Ce urmeaza? ne dorim?

”O mana intinsa de autoritati catre tineri„ campanii de informare si dialog intre generatii.

Programul ”Garantia pentru tineri„ este, din pacate, un proiect nemediatizat de care foarte putini tineri stiu si acum deja este foarte tarziu.

Inscrierile la AJOFM raman fara raspuns sau, in cel mai bun caz, asteptarea dureaza mult si nu primim nimic in schimb.

Ne dorim campanii de informare a tinerilor la nivel local si raspunsuri clare de la AJOFM, care sa ne fie cu adevarat de ajutor!

 In urma acestui training, glasul tinerilor din comunitatea Nicoresti sigur se va face auzit! Tinerii sunt motivati, isi cunosc drepturile si, speram noi,  acest fapt va determina autoritatile sa ii intampine cu solutii si nu cu vorbe.