Catalina Riznic: Training-ul a generat numeroase activitati si parteneriate, cu tineri si pentru tineri!

catalinaTestimonial –  Training Advocacy, organizat de Social DOers si Coalitia ONG pentru drepturile tinerilor NEET

Catalina Maria Riznic –  profesor  psihopedagog la  Liceul “Moldova” Tg. Frumos, Iasi ( scolarizeaza tineri cu deficiente de vedere ), voluntar si colaborator  in cadrul  Asociatiei Asirys SuperTineri, din Tg. Frumos  si colaborator  al  Clubului Copiilor din Tg. Frumos, unde am initiat un Centru de Resurse (consiliere educationala,  scoala parintilor  si  dezvoltare personala pentru copiii, tinerii si parintii din comunitate).

La sfarsitul lunii octombrie am participat, la Iasi, la training-ul de advocacy, ca lucrator de tineret, in general, si, ca lucrator cu tineri cu risc major de a deveni tineri NEET, dupa absolvirea liceului. Este vorba despre tinerii cu deficienta  de vedere si nevazatori, a caror integrare socio-profesionala se produce destul de greu, intampina variate piedici si se confrunta cu situatii discriminatorii. In cadrul Asociatiei Asirys intru in contact si cu multi tineri din comunitate, pe care ii motivam sa devina voluntari activi, sa organizeze actiuni in comunitatea lor si sa aiba initiative sociale si de dezvoltate comunitara.

In cadrul intalnirii pe tema advocacy pentru tinerii NEET de la Iasi am avut un cadru deosebit pentru a vedea clar, specific si organizat situatia tinerilor NEET in Romania si din zona nord-est a tarii,  am lucrat concret cu tehnici de advocacy care faciliteaza strategiile de interventie, de organizare  si  de colaborare cu autoritatile si ONG-urile in acest scop, mai precis:  metode de ”vizualizare” eficienta a tinerilor, de interventie concreta si de lucru; am initiat colaborari cu alti lucratori de tineret si grupuri de tineri care au generat actiuni si activitati concrete;  deasemenea, intalnirea multi-actor de la Prefectura Iasi ne-a adus in atentie viziunea si strategia de interventie a autoritatii locale pe aceasta tema si disponibilitatea de colaborare.

Acest training a generat numeroase activitati si parteneriate, cu tineri si pentru tineri: participarea la trainingul Active Against Discrimination, Krzyzowa International Youth Meeting Centre, in Polonia, initierea unui parteneriat pentru atelierul de pictura naiva de la centrul de voluntariat, organizarea centrului de resurse si consiliere educationala, vizita tinerilor cu deficienta de vedere la Tribunalul Iasi, unde au luat contact cu functionarea sistemului juridic si au simulat un proces, in sala de procese a tribunalului si initiarea unui proiect de colaborare cu Liceul Victoria, cu scopul unor actiuni comune ale tinerilor (probleme comune, interese, aspiratii de dezvoltare si educatie, vizite tematice si interventie comunitara). Desigur, vor urma o serie de alte activitati care promoveaza tinerii.

catalina 7catalina 6catalina 5catalina 4catalina 3catalina1