Raluca Elena Foca: Sunt necesare eforturile noastre organizate de a influența deciziile publice care vizează “tinerii invizibili”!

ralucaRaluca Elena Foca – Asistent manager, Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, organizatie membra a Coalitiei pentru Drepturile Tinerilor NEET.

-Testimonial Training Advocacy pentru cei care lucreaza cu tinerii-

Situația unuia dintre cele mai vulnerabile grupuri sociale,  respectiv tinerii NEET și creșterea într-un număr alarmant atât în România cât si la nivel European a numărului persoanelor care devin ”tineri invizibili” generează discuții, dorință de schimbare, de acțiune, însămânțând convingerea că fiecare poate contribui într-o anumită măsură la îmbunătățirea acestei stări de fapt, dacă are cunoștințele specifice și utilizează pârghiile ideale pentru stabilirea unui echilibru.

Identificarea reglementărilor care vizează sprijinirea acestui grup vulnerabil, informarea asupra fenomenului și conștientizarea acestuia inoculează ideea că sunt necesare  eforturile noastre organizate de a schimba sau influența deciziile publice care vizează această categorie socială.

Astfel, inițiativa trainingului pentru deprinderea unor tehnici de advocacy cu scopul capacitării tinerilor care lucrează cu tineri dezavantajati sau în situații de risc a construit o abordare strategică asupra fenomenului și a subliniat importanța susținerii în mod argumentat a unei poziții. Diversitatea activităților intreprinse în timpul zilelor dedicate training-ului în domeniul advocacy, dar și întâlnirea cu autoritățile publice locale au fost esențiale pentru dezvoltarea capacității de intervenție eficientă în dialogul social, pentru susținerea intereselor persoanelor dezavantajate și totodata,  pentru  propunerea soluțiilor adecvate la problemele identificate.

Raluca este -absolventă de studii juridice și economice, Iași.