Asociația pentru Solidaritate, Cultură, Educație și Dezvoltare – ASCED

ASOCIATIA PENTRU SOLIDARITATE, CULTURA, EDUCATIE SI DEZVOLTARE – ASCED este o organizatie de drept privat, infiintata in 2014, cu caracter apolitic, independenta, neguvernamentala, non-profit, bazata pe voluntariat.

Misiunea organizatiei noastre este orientata catre iniţierea  si dezvoltarea de acţiuni social-culturale, promovarea şi desfăşurarea de programe educaţionale pentru persoane vulnerabile, copii, tineri, adulţi, varstnici, promovarea  culturii şi a artei, dezvoltarea programelor de implicare civică, a  celor de protecţie socială.

Dupa mai putin de un an, putem sa afirmam ca am finalizat proiectul “Ateliere itinerante” – de alfabetizare digitala, adresat tinerelor NEET din trei sate ale judetului nostru si campania Europa, casa noastra, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Ramnicu Sarat, cu sprijinul Comisiei Europene, Reprezentanta din Romania. Scopul campaniei a fost informarea elevilor in legatura cu istoria UE, institutiile si insemnele europene si dezvoltarii sentimentului apartenentei la o Europa unita.

In derulare, avem proiectul ,,Solidaritate intergenerationala si interetnica” https://www.facebook.com/pages/Solidaritate-intergenerationala-si-interetnica/786679171453019?fref=ts,  sponsorizat de Fundația PACT cu susținerea financiară a Fundației Vodafone România, în cadrul rundei de finanțare ”Implicat în comunitatea mea”. Beneficiarii acestui proiect sunt varstnici din orasul Ramnicu Sarat, cu probleme legate de lipsa socializarii, a posibilitatii de a se aproviziona cu alimente si medicamente si un grup de copii romi  din Scoala Gimnaziala Nr. 2 Ramnicu Sarat, care  provin din familii defavorizate si se afla in situatii de risc de abandon scolar.

In viitor, ne propunem sa incheiem parteneriate cu institutii de invatamant si cultura din judet, sa implementam proiecte  pentru ajutorarea grupurilor defavorizate: tineri NEET, seniori, copii, minoritati si sa colaboram cu organizatii cu experienta indelungata si obiective similare.

 

E-mail: [email protected]

Telefon: 0751128094