Fundația Tineri pentru Tineri

 

TpT_sigla extinsaFundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În perioada 2007-2013, TpT a contractat proiecte în valoare de aproximativ 10 mil. de EUR, având o execuție bugetară care depășește 75% din valoarea contractată.

Priorităţile TpT sunt tinerii, responsabilitatea individuală şi performanţa, iar calea principală pentru a ajunge la tineri este educaţia între egali. TpT utilizează această abordare, considerată a fi calea de formare a noilor lideri, încă din 1993 pentru programul Educaţie pentru Viaţa de Familie, având recunoaştere la nivel naţional şi internaţional (prin reţeaua Y-PEER).

Cei care ne-au cunoscut, echipa de la Tineri pentru Tineri – personal angajat/voluntari – pot susţine eficiența programelor pe care le implementăm. Ceea ce numim spiritul Tineri pentru Tineri – un amestec de entuziasm, dedicare şi exigenţă faţă de munca noastră – i-a „contaminat”. Acest spirit face ca:

  • voluntarii noştri să fie cel mai bine instruiţi;
  • programele de educaţie şi cursurile de formare să fie cele mai apreciate de către beneficiarii noștri;
  • activităţile extraşcolare și campaniile derulate să fie cele mai inovative.

Și pentru că rezultatele notabile sunt obținute doar prin muncă, voluntarii Fundației Tineri pentru Tineri au acumulat doar în ultimii 3 ani un număr de 164.870 de ore de voluntariat (adică aproape 19 ani).

Acelaşi spirit ne dă puterea să punem în practică idei îndrăzneţe şi ingenioase. „Zâmbește-ți în fiecare zi”, „Îndrăznește să fii mare!”, „Educaţie pentru Viaţa de Familie”, „Iubește cu cap! Până peste cap!”, „Venerix” și „Ai grijă să nu te arzi!” sunt doar câteva exemple de programe/ campanii derulate.

Pentru a le oferi beneficiarilor noștri siguranța lucrului bine făcut, manualele și programele dezvoltate de Tineri pentru Tineri sunt avizate de instituțiile guvernamentale abilitate. Metodele folosite de noi sunt interactive, tinerii fiind implicaţi atât în realizarea orelor, cât şi în stabilirea subiectelor ce vor fi discutate. În fiecare liceu sunt stabilite echipe formate din cadre didactice şi educatori între egali pentru ca programul să aibă eficienţă, impact şi stabilitate. În şcolile unde există consilieri şcolari (psihologi), aceştia sunt membri activi ai echipei, iar pentru instruirea lor, Fundaţia Tineri pentru Tineri derulează cursuri speciale de pregătire acreditate de Direcția de Formare Continuă a Personalului din Învățământul Preuniversitar – Ministerul Educației Naționale.

În anul 2001, Ministerul Educaţiei Naționale a lansat Programul Naţional de Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească, care are ca scop introducerea educaţiei pentru sănătate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România. În cadrul acestui program, Fundaţia Tineri pentru Tineri este un partener indispensabil datorită experienţei recunoscute în derularea de programe educaţionale în şcoli (implicând atât cadre didactice, cât şi elevi/studenţi) şi capacităţii dovedite în managementul de programe şi administrare logistică.

În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Rezultate:

  • Peste 20.000 voluntari instruiţi, cadre didactice, consilieri școlari şi educatori între egali (elevi, studenți);
  • Peste 2.000.000 elevi care au beneficiat de programele noastre din 1995 până în prezent