Asociatie Community Aid Romania

gabiAsociatia Community Aid Romania a fost infiintata ca organizatie non-profit in vederea sustinerii oricarei persoane sau comunitati care isi doreste o imbunatatire a nivelului de trai prin dezvoltarea capitalului uman, social si antreprenorial, totodata tinand cont de protejarea mediului inconjurator si exploatarea sustenabila a resurselor naturale.

Organizatia noastra tinteste catre armonizarea legaturilor inter-umane dintre comunitatile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare sau sub-dezvoltate. De asemenea, consideram necesara crearea unui circuit economico-social benefic tuturor prin stimularea spiritului comunitar si dezvoltarea unui transfer bilateral de experienta, cunostinte si idei.

In prezent, resursele tangibile si intangibile sunt distribuite in mod inegal atat la nivel national cat si international. Disparitatile dintre comunitatile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare sau sub-dezvoltate au devenit din ce in ce mai evidente, cu efecte negative la nivel social, dar si economic.

Misiunea noastra este de a sustine comunitatile in curs de dezvoltare sau sub-dezvoltate prin proiecte de dezvoltare a cunostintelor si abilitatilor membrilor acestora. Pentru a realiza acest lucru ne propunem sa fim alaturi de cei ce isi doresc sa faca o schimbare in bine in viata lor sau a comunitatii lor.

In ceea ce priveste proiectele derulate pana in acest moment, putem mentiona doua directii pe care asociatia le sustine si anume latura social-umanitara si latura educationala.

Proiectele sociale sau orientate pe acoperirea nevoilor umane a unor grupuri defavorizate precum centrele de plasament Peris si Voluntari, cat si comunele din spatiul dobrogean (Tortoman, Silistea, Tepes Voda, Dropia, Municipiul Medgidia)

Actiunile se concretizeaza in urmatoarele proiecte desfasurate in fiecare an:

Proiecte educationale: