Asociatia TEAM

teamAsociatia TEAM a fost infiintata in aprilie 2010 in comuna Tantareni , judetul Gorj de catre 3 membri fondatori.

Misiunea

Asociatia TEAM are ca scop primordial misiunea de a ajuta la dezvoltarea capacitatilor de lider a locuitorilor comunitatii locale si de a-i incuraja in a prelua initiativa pentru a imbunatati calitatea vietii lor prin construirea unui mediu proprice, menit sa ajute membrii comunitatii sa se deschida catre lume si sa incurajeze impulsurile creative si civice.

Obiectivul principal al Asociatiei TEAM este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor din mediul rural, prin dezvoltarea capacitatilor de lideri a membrilor comunitatii locale si prin construirea unui mediu proprice unei dezvoltari durabile.

 

Activitate

In vederea atingerii obiectivului propus, Asociatia TEAM se axeaza pe 3 programe:

1.”ACTIV”- un program bazat pe voluntariat si educatie in serviciul comunitatii, prin care tinerii cu varsta intre 12- 25 ani sunt incurajati si motivati sa se implice in rezolvarea problemelor identificate in comunitate.

2.“CARIERE”- un program de sprijinire a tinerilor cu varsta intre 18-35 ani, in gasirea unui job corespunzator potentialului lor professional, prin sesiuni de consiliere in cariera si sustinere in elaborarea aplicatiilor pentru job-urile dorite.

3.CLUBUL DE SAH „TEAM” – este un proiect ce a luat fiinta in februarie 2015 si are ca scop diversificarea actiunilor de timp liber a copiilor si tinerilor din comuna. Cursurile de sah sunt oferite gratuit, iar participarea la turneele de sah se face in baza sponsorizarilor primate sau cu sprijinul financiar al parintilor.

Pentru ca activitatea asociatiei este una locala,  TEAM promoveaza si implementeaza proiecte comunitare locale  in domenii , precum: social, ecologic, civic, cultural, educational, s.a. Cea mai importanta resursa a organizatiei, in acest moment,  sunt voluntarii, care sprijina si participa la implemtarea de proiecte.

Asociatia TEAM Tantareni se doreste a fi un organism de suport pentru tinerii din localitate, de aceea speram ca pe viitor sa obtinem finantare europeana pentru deschiderea unui centru de informare si consiliere pentru acestia.

Pentru mai multe detalii despre activitatea asociatiei sau pentru orice alte informatii, ne puteti contacta telefonic la: 0765.603.881;0740.193.047 sau pe e-mail: [email protected]