Asociatia ARES’EL

Asociatia ARES’EL este o Sigla asociatia ARES`ELorganizatie nonprofit infiintata in luna aprilie 2010 cu sediul in orasul Ploiesti. Asociatia are in prezent 40 de voluntari activi si este membra fondatoare a Federatiei ONG Muntenia.
Scopul asociatie este  cresterea participarii tinerilor la viata sociala sub toate formele de manifestarea ale acesteia.

Misiunea noastra este de determina tinerii sa fie mai receptivi la problemele altora, de a inlatura barierele aparute intre ei pe baza: educatiei, mediului social de provenienta, apartenenta la etnie, culturii, divergentelor de opinie, lipsei egelitatii de sanse.
Viziunea noastra: o societate mai bine informata, dezvoltata si mai implicata in rezolvarea problemelor tinerilor indiferent de statut, etnie, religie etc.

Printre obiectivele asociatiei se numara incluziunea tinerilor romi, a tinerilor din mediul rural, a grupurilor vulnerabile, protejarea mediului inconjurator, promovarea miscarii de orice natura si a unei alimentatii sanatoase.

Actiuni proprii si in parteneriat:

 1. ” Sanatatea naturii este si sanatatea ta!” – actiuni de ecologizare realizeazate in fiecare an.                        2. “Let’ s do it Romania” – actiune de ecologizare in toata tara.                                                                        3. “Move you body” – flash mob in cadrul caruia am tras un semnal de alarma cu privire la importanta miscarii si a unei alimentatii sanatoase. Acesta actiune a fost realizata de tineri romi si neromi, tineri din mediul rural si tineri din mediul urban, si a constat in realizarea unui spectacol. La acest eveniment au fost prezente aproximativ 300 de persoane din orasul Ploiesti.

Proiecte implementate de Asociatia ARES’EL:

1. Mars impotriva violentei de orice natura, desfasurat in cadrul proiectului “Abandoneaza violenta, Adopta toleranta”. Finantat de Consiliul Judetean Prahova, desfasurat in anul 2011 si a consta in deplasarea unui grup de aproximativ 100 de elevi ai liceelor din orasul Ploiesti, purtand banare cu mesaje antiviolenata.

2. “ We Like Being Europeans!” proiect finantat prin programul Tineret in Actiune si in cadrul caruia Asociatia ARES’EL a fost singurul partener roman,ceilalti perteneri fiind din Turcia. In cadrul proiectului a fost simulata o sedinta a Consiliului Europei,iar partenerii au fost reprezentanti ai ong-urilor din Turcia. Deasemenea au fost reprezentati de marca ai Universitatii Ovidiu din Constanta si Ambasadorul Turciei in Romania.

3. “Arta de a fi voluntar!” finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova, desfasurat in anul 2011 la Busteni Prahova. Acesta a constat intr-o tabara de creatie , unde am adus alaturi tineri de mediul rural, tineri romi si romani care au realizat picturi pe peretii interiori ai Centrului de Agrement de la Vila Soimul din Busteni, cat si planse. Aceste creatii inca se pot vedea la acest centru.

4. “Tineri Activi, Tineri sanatosi”, desfasurat in 2012, finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova. In cadrul proiectului au fost desfasurate competitii sportive cu tineri romi si romani din orasul Ploiesti, iar castigatorii au beneficiat de un seminar in care a fost promovat conceptul de voluntariat ,educatie non formala, antidiscriminarea. Proiectul s-a dorit a fi o incercare de incluziune a tinerilor romi prin sport, miscare.

5. “EDUCATIA ALTFEL “ desfasurat in perioada 2011-2012 si 2012-2013 finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, asociatia nostra a fost partener judetean. Proiect s-a desfasurat in 10 judete din tara , prin care s-a incearcat realizarea unui proiect de lege prin care educatia nonformala sa fie introdusa in scoli. Asociatia ARES’EL se numara printre asociatiile care promoveaza educatia nonformala, pe care o folosim in desfasurarea tuturor actiunilor si proiectelor.

6. “O speranta pentru tinerii din mediul rural” 2013-2014.
Proiect implementat de Asociatia ARES’EL in localitatea Puchenii Marii, unde cu ajutorul a 4 calculatoare obtinute ca finantare de la Ateliere fara frontiere, a fost creat un centru de tineret. In cadrul acestuia 50 de tinerii aflatii in situatie de risc au fost invatati sa utilizeze calculatorul, sa-si realizeze un cv-europass, sa caute pe site-urile de specialitate joburi,deasemenea au fost invatati cum sa se prezinte la un inteviu.
Toate aceste activitati au fost realizate cu ajutorul voluntarilor asociatie.

7.” Roma Youth Innovation and Advocacy for Employment” martie-iunie 2014.
Asociatia ARES’EL a avut rolul de partener al Asociatiei Centrul de Resurse Apollo si a realizat in cadrul acestui proiect finantat de Open Society Fundation 7 sesiuni informative . 4 sesiuni incadrul carora s-au discutat urmatoarele teme: Politici publice de ocupare, Lobby and advocacy, Dezvoltare abilitati de viata , Leadership.  In celelalte sesiuni au fost stranse informatii despre problemele tinerilor in domeniul ocuparii.

8.“Arta pasiunea mea” !” finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova, desfasurat in anul 2014 si a constat in desfasurarea unei tabere de creatie in domeniul picturii pentru tineri care apartin grupurilor vulnerabile. Tabara a fost organizata timp de 3 zile la Sinaia la Casa elevului.

Asociatia a desfasurat doua baluri de caritate in perioada sarbatorilor anilor 2012 si 2013 care au constant in organizarea unui concurs de miss si mister. Cu fondurile obtinute au fost cumparate produse vestimentare pentru niste tineri nevoiasi din orasul Ploiesti, Judetul Prahova.
Aceste proiecte si activitati le-am desfasurat cu ajutorul a aproximativ 100 de voluntari de-a lungul celor 5 ani de existenta a Asociatiei ARES’EL.