Lansarea inițiativei Digital Citizens

logo_digital citizensAstăzi, 23 aprilie, are loc prima întâlnire a comunității Digital Citizens și primul eveniment Digital Citizens Talks.

În fiecare din zilele 23, 25 și 27 aprilie evenimentele Digital Citizens Talks vor găzdui dezbateri între tineri, publicul larg și experți în domeniile tehnologie, educație, civic, antreprenoriat, politic contribuind la:
– dezvoltarea conceptului de digital citizenship în România
– dezbaterile de calitate cu privire la Agenda Digitală
– dezvoltarea de instrumente de Open data & e-government, Civic-technology,
– democrația participativă și rolul tinerilor în dezvoltarea societății moderne
– antreprenoriat digital

“Digital Citizens Lab este modul nostru de a răspunde la una din provocările majore ale societății actuale – educația și participarea în Era Digitală. În timp ce 60% din tinerii cu vârste cuprinse între 14-35 ani nu sunt interesați de nici o formă de participare politică, 88% din adolescenți petrec în medie 3,37 ore pe zi folosind internetul. Aceste date, și nu numai, arată o nevoie de actualizare a mijloacelor de participare și comunicare, disponibile generației Millenials. Totodată, accesul la internet și tehnologia modernă accentuează nevoia de a investi în alfabetizara digitală – incluzând dezvoltarea competențelor digitale dar și a gândirii critice în căutarea și interpretarea informațiilor online. Toate acestea și multe altele vor sta la baza comunității Digital Citizens – o comunitate care promovează inovarea și facilitează accesul la oportunitățile secolului 21. Veronica ȘTEFAN, Președinte Social DOers

Printre invitați vom avea:

23 Aprilie
Ana-Maria Stancu – Președinte E-Civis, David Timiș – Delegat de Tineret la Națiunile Unite, Bogdan Gavrilă – Social entrepreneur, #NoulVal și Doru Ștefănescu – Președinte GREPIT.

25 Aprilie
Andreea Turlea – HR specialist Code Factory, Steliana Moraru – Inovator social și promotor tech for social good, Ovidiu Oproaica – Antreprenor IT și mentor în proiecte de educație digitală, Karina Mereuță – Antreprenor și Co-fondator We Love Digital Unirii.

26 Aprilie
Victor Negrescu – Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitală 2015, Andrei Popescu – Secretar de Stat Ministerul Tineretului și Sportului, Robert Lupițu – Redactor-șef adjunct și editorialist la CaleaEuropeana.ro, Miruna Troncotă – Co-fondator Conceptual Lab și formator în proiecte civice pentru tineri, Raluca Teodor – Coordonator Fondul pentru Inovare Civică.

Toate evenimentele vor avea loc în intervalul orar 17:00-19:00, la Ceainăria Social TeaHouse din str. Constantin Bosianu, nr. 19, sector 4, București.

Inițiativa Digital Citizens Lab include evenimentele:
– 23-27 aprilie Young Digital Citizens Lab
– 23, 25, 26 aprilie – Digital Citizens Talks
– mai-iunie Conferințe și Evenimente Digital Citizens
– 25-27 iunie Young Digital Citizens Lab – a doua întâlnire
– 27 iunie Conferința “Youth in Digital Era” și lansarea oficială a comunității în prezența a două organizatii europene: Allied for Startups și Application Developers Alliance

“Digital Citizens Lab” este o inițiativă nepartizană și non-profit implementată de Social DOers în perioada februarie-iunie 2016, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică (un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe), beneficiind de sprijinul Partenerilor Media – Agerpres și CaleaEuropeana.ro.

Persona de contact: Veronica STEFAN: ([email protected])
Pagina facebook a evenimentelor Digital Citizens Talks: http://bit.ly/1Sp8CZM
Pagina inițiativei Digital Citizens Lab: http://socialdoers.com/digital-citizens/