Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România – UCTRR

11863077_10205009711258191_890648968_o (1)Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România o organizație neguvernamentală de tineri romi, de interes public, persoană romană de drept privat, apolitic, non-profit, cu caracter de asociație, înființată în Aprilie 2014 și funcționând în baza Ordonanței Guvernului româniei privind la asociații și fundații nr.26 din 2000. Având sediul în Cluj Napoca.

Misiunea UCTRR este promovarea intereselor tinerilor romi din România în context național și european în spiritul valorilor democratice al echitații sociale și drepturilor cetățenești.

Scopul UCTRR este promovarea, susținerea și apărarea intereselor comune ale tinerilor de etnie romă la nivel național și European

În prezent UCTRR are peste 400 de membri simpatizanți,colaborează cu ONG-uri, voluntari și grupuri de inițiativă din orașe/centre universitare din toată țara (Timișoara, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Iași, Brăila, Oradea, Botosani, București ) și urmează să adere alte Ong-uri, voluntari, activiști, indivizi care sunt interesați de activitățile și proiectele UCTRR-ului.

În Iulie 2015 (anul curent) UCTRR a fost partener și totodată gazda locală din Cluj Napoca în cadrul evenimentului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015, În organizarea și implementarea celui mai mari acțiuni civice pentru consolidarea familiilor de romi evacuati forțați atat din Romania cat si din Europa. Mișcarea care a generat evenimentul s-a numit “Changemakers movement” și numele evenimentului generat de această mișcare s-a intitulat “ So Keres Europa?!” unde au participat peste 300 de tineri din 15  țări din toată Europa iar din partea noastra (Romania) contribuind cu cel mai mare numar de voluntari (100 Voluntari)

De asemena, UCTRR a devenit cea mai mare rețea de tineret Rom din România, astfel devenind o sursă și o comunitate importantă pentru tinerii romi. UCTRR oferă informații importante și relevante tinerilor romi cu privire la oportunități precum: burse, facilitarea accesului la educatie prin eliberari de recomandari care atesta apartenenta etnica  și alte facilitati care îmbunătățesc și sprijina integrarea tinerilor romi în societate, educație și pe piața fortei de munca. Totodată ,UCTRR, susține modelele pozitive în rândul tinerilor romi, sprijina tinerii romi in ceea ce priveste combaterea discriminarii, al segregarii, reprezentarii si apara drepturile acestora.

UCTRR  face demersuri în vederea îmbunătățirii continua și facilitarea accesului a tinerilor romi la învățământul superior si totodata reprezentarea acestora.

În viitor ne dorim să devenim o voce comună și puternică pentru a aduce un aport important în societate în ceea ce privește situația actuală a tinerilor romi și ne-romi, dezvoltarea unei retele multifunctionale care sa vina in sprijinul tinerilor romi si nu in ultimul rand al comunitatii de romi, sa influenteze politicile publice si de tineret pentru ameliora imaginii negative a romilor atat in mass-media cat si in societatea civila.

https://www.facebook.com/groups/439181109442198/

E-mail: [email protected]