Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă fondată în 1992 cu două birouri regionale, unul la Odorheiu Secuiesc si unul la Cluj-Napoca din nevoia creşterii capacităţii administraţiei publice locale şi nevoia stimulării implicării cetăţenilor în luarea deciziilor şi în guvernarea locală. Fundația desfășoară mai multe activități în Transilvania, dar derulează proiecte și la nivel național și internațional respectiv în Sud – Estul Europei.
În 2008 Filiala Cluj Napoca a preluat activitățile biroului regional din Cluj Napoca.
Prin activitățile sale fundația urmărește stimularea dezvoltării locale și regionale.
Fundația Civitas a implementat cu succes proiecte de dezvoltare rurală, sprijinind 10 microregiuni prin programul Leader Mentor, implicând 18 comunităţi din regiunea Odorhei în proiectul Fructele Tradiţiilor, realizând proiecte de dezvoltare comunitară durabilă în 20 de comunităţi unitariene, înfiinţând 13 e-centre şi participând la reţele naţionale împreună cu actorii relevanţi în domeniu. Mai mult decât atât sute de persoane s-au format prin cadrul proiectelor derulate de către organizaţie fie în domeniul managementului de proiect, al antreprenoriatului sau al abilităţilor manageriale, sprijinindu-se în permanenţă (re)integrarea categoriilor speciale pe piaţa forţei de muncă sau crearea întreprinderilor sociale. Societatea civilă a fost nu de puţine ori în centrul atenţiei activităţilor derulate. S-au implicat în activităţile de dezvoltare comunitară 250 de agenţi de dezvoltare, au fost demarate proiecte de formare micro-regională, programe de consultanţă pentru APL-uri şi s-au elaborat peste 30 de strategii de dezvoltare pentru diferite comunităţi.
În cadrul programului LEADER Fundația s-a dedicat lansării și implementării programului în România ca organizație membră în Ruralnet atât în fazele de pregătire cât și la implementare derulând instruiri în domeniu și oferind consultanță și asistență.
Am colaborat cu peste 90 de parteneri şi 110 colaboratori; împreună cu o echipă profesionistă şi cu ajutorul a peste 100 de voluntari am realizat peste 90 de publicaţii şi încercăm în continuare să contribuim la dezvoltarea societăţii, fie că discutăm despre economie comunitară şi socială, dezvoltare rurală fie ca discutăm despre dezvoltare regională sau creşterea capacităţii societăţii civile.
tel.: +40-264.590.554