Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.
Principalul program este Ajungem Mari, care sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.
Lucram cu 600 de copii de 3-18 ani din centre de plasament, centre de zi, apartamente de tip familial sau din sistemul de asistență maternală, în parteneriat cu Direcțiile de Proțectie a Copilului din București, sectoarele 1, 2, 3 și 6 si judetele Buzau, Cluj, Iasi, Timis.
Ce ne propunem?
Dezvoltam programe educationale complexe care sa ii ajute pe acesti copii si tineri sa se dezvolte. Cu ajutorul expertilor nostri si a unei retele de voluntari, prin cursuri, ateliere si workshop-uri, vizite saptamanale in centre sau excursii in afara centrelor, incercam sa obtinem rezultate vizibile si un impact pe termen lung:
- Ii invatam sa socializeze, sa fie o echipa, sa aiba incredere in ei, sa se respecte unii pe altii, sa fie toleranti si generosi
- Ii pregatim sa infrunte cu curaj lumea de afara
- Le aratam ca sunt egali cu ceilalti copii si au toate sansele sa ajunga unde isi doresc
- Dam frau liber viselor lor, orientandu-i in cariera
Cu o educatie solida, cu incredere in sine si cu determinare, orice copil poate reusi!
Cum facem asta?
Venim in intampinarea nevoilor copiilor si tinerilor din centre de plasament prin programe socio-educative:
– prin proiecte de voluntariat in cadrul carora tinerii sustin intr-un mod prietenos si distractiv cursuri de limbi straine, matematica, informatica, istorie etc
– prin ateliere si workshop-uri cu traineri specializati, ce au ca scop dezvoltarea personala, prin cresterea increderii in sine si descoperirea de noi abilitati
– prin activitati recreative in afara centrelor – excursii, tabere, vizite la muzee, filme etc
– prin activitati ce au ca scop orientarea profesionala a tinerilor, ajutandu-i sa cunoasca realitatea din afara centrelor de plasament si oportunitatile de cariera
Cine sunt copii nostri?
Beneficiarii nostri sunt copii si tineri orfani, abandonati, copiii strazii sau cei care provin din familii foarte sarace. Incercam sa oferim servicii educationale si sociale pentru copiii si tinerii institutionalizati din Bucuresti, in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Copiii si tinerii pe care ii ajutam locuiesc in centre de plasament, in adaposturi pentru copiii strazii, in apartamente sociale alaturi de asistenti maternali sau in familii extrem de sarace din Bucuresti sau din mediul rural.
Nevoile acestor tineri sunt diverse, de toti au nevoie de sprijin si sustinere morala si consiliere psihologica, de afectiune, de activitati care sa le dea incredere in ei si sa le dezvolte abilitatile de comunicare si relationare, de lucru in echipa, de analiza, dar si sa ii ajute sa se orienteze spre o cariera pentru a-si depasi conditia.